Saturday, May 1, 2010

Freedom Writers: Anne Frank



A. Work with a partner. Choose the correct answer. Make guesses. The pair of students who score most points is the winner!


1. Where was Anne Frank born?





a. Amsterdam, Holland

b. Frankfurt, Germany

c. Warsaw, Poland

d. Bruges, Belgium





2. When was she born?




a. 1929

b. 1931

c. 1932

d. 1934





3. On her 13th birthday, Anne Frank received a diary which she named....





a. Little Heart

b. Kitty

c. Birdy

d. Mommy





4. Anne's father and his workmates created a hiding place...





a. Under his house

b. Under his office

c. In a house in front of their office


d. In an annex to his office





5. How long after Anne and her family moved to that hiding place was the Frank family taken to a concentration camp?





a. 9 months

b. 2 years

c. 3 years

 d. 5 years





6. How did Anne Frank die?





a. Shot

b. Gas chamber

c. Typhus

d. Pneumonia





7. How did her mother die?





a. Starvation

b. Tuberculosis

c. Shot

d. Decapitated





8. How old was Anne Frank when she died?





a. 18

b. 10

c. 12

 d. 15





9. How did her father die in the camp?





a. Gas chamber

b. Shot

c. Cancer

d. He didn't die there





10. Where is the Anne Frank museum?





a. Amsterdam, Holland

b. Berlin, Germany

c. Auschwitz, Poland

d. Paris, France





11. When was the first edition of her book published?




a. 1947

b. 1967

c. 1970

d. 1975


Key:1.b 2.a 3.b 4.d 5.b 6.c 7.a 8.d 9.d 10.a 11.a



B. Before watching the segment, work in groups. Imagine that your school will receive the visit of the lady who hid Anne Frank. Her name is Miep Gies. Come up with 3 questions you would like to ask her.


C. Watch the segment now and discuss the questions that follow:

video



1. Were any of your questions answered? Which ones?


2. How did the Gestapo find Anne Frank?


3. Why wasn't Ms. Gies killed or taken to a concentration camp for hiding a Jew?


4. What is her nationality? Did it help her?


5. Does Ms. Gies consider herself a hero? And you? Do you consider her a hero?

MOVIE SEGMENT DOWNLOAD - FREEDOM WRITERS

No comments:

Post a Comment